Genel Tanıtım

Bölüm, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı adı altında tek bir anabilim dalı ve üç bilim dalından oluşmuştur.

Bunlar; (1) Genetik ve Bitki Islahı, (2) Agronomi, (3) Çayır Mer'a ve Yem Bitkileri bilim dallarıdır.

Tarla bitkileri bölümünde 8 Profesör, 6 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Doktor Araştırma Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 18 Öğretim Üyesi/Elemanı ile 5 teknik ve idari personel görev yapmaktadır.

Araştırma, öğretim ve üretim faaliyetlerinde kullanılan deneme tarlaları, 1 adet sera, traktörler ve biçer-döver ile tarla tarımında kullanılan tüm alet ve ekipmanlar bulunmaktadır. Bölüm, ayrıca 12 adet modern laboratuvar (Doku kültürü 1 ve 2, Sitoloji, Biyoteknoloji, Tütün, Tıbbi bitkiler, Fiziksel analiz, Fizyoloji, Protoplast kültürü, Tohumluk, Öğrenci mikroskop, Patates kalite kontrol) ile öğrencilerin faydalanabileceği zengin sayılabilecek bir kütüphaneye sahiptir.

Tarla Bitkileri Bölümü mezunları; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Tarım il ve ilçe müdürlüklerinde, Tarımsal Araştırma Enstitülerinde ve diğer çeşitli resmi kuruluşlarda, Tarımsal amaçlı kooparatiflerde, Tarımsal ürünlerin işlendiği fabrikalarda (yem, şeker, konserve, salça, sigara vb.), Tohumculuk şirketleri ile gübre ve ilaç pazarlayan özel kuruluşlarda çalışabilmektedir.